Er kunnen van die momenten in je leven zijn dat:

  • Kinderen bepalen plotseling je leven, 'die zag je niet aankomen'.
  • Na 15 jaar samenleven begin je af te vragen, wat er van je dromen terecht is gekomen.
  • Je bent 40 en het leven mag nu wel beginnen.

Kinderen bepalen plotseling je leven

Eindelijk woon je samen en besluit je gehoor te geven aan jullie kinderwens. Je maakt je daar een voorstelling van, maar hebt geen idee wat de eigenlijke impact zal zijn.
Net begonnen aan een mooie carrière, vol met plannen en dromen. Volgens de social media ben je onderdeel van een maakbare wereld, dus wat kan je gebeuren.

Al tijdens de zwangerschap blijkt niet alles rozengeur en maneschijn. Allerlei lichamelijke en geestelijke ongemakken doen zich voor. Maar daar slaan jullie je doorheen en het wonder van een nieuw leven maakt veel goed. Jullie besluiten om snel een tweede kind te nemen, zodat zij samen opgroeien.

 

Genieten
Na de eerste jaren ontslaan er hier en daar wat kleine ongemakken en irritaties. Kinderen houden zich nooit aan jouw plannen. Zij worden zomaar ziek, de opvang is weer eens gesloten wegens Corona. Daarnaast moet er van alles, van school tot sportvereniging. Ook vakanties worden bepaald door de kinderen. Zowel de periode als de bestemming. Als zij genieten dan geniet jij ook!

 

Dromen?
aar hoe zit het met jullie dromen over een mooie carrière, over een nieuw huis of die stoere auto. Al die wensen komen ongemerkt op de tweede plaats. Dan ontstaan er vaak ook wat spanningen in de relatie. Beiden zijn jullie vaker moe, hormonen gedragen zich soms onvoorspelbaar. Ook het werk is niet altijd wat je er van verwacht. En zo vraag je je steeds meer af of dit nu het leven is dat je graag wilde.

 

Geluk
Dan wordt het tijd om samen de balans op te maken. Samen, of ieder voor zich, te gaan bepalen waar je nu staat. Wacht niet totdat zaken uit de hand lopen. Neem de tijd om eerlijk en open met elkaar in gesprek te gaan. Samen oplossingen bedenken en afspraken maken over de invulling van jullie beider leven, relatie en werk.

Geen idee waar je moet beginnen. Laat ons jullie helpen weer het geluk te vinden en de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.

 

15 jaar samen en nu.

Er is in die tijd veel gebeurd en ook veel veranderd. Je bent gaan samenwonen en hebt kinderen gekregen. Die gaan nu naar school, waardoor er wat meer vrije tijd beschikbaar komt. Jullie hebben een woning gekocht en zitten op hoge financiële lasten. Op je werk heb je net het eerste lustrum gevierd. Je begint je af te vragen of je deze functie nog wel zo leuk vindt. De relatie staat wat onder druk. De dromen van vroeger zijn anders uitgepakt dan jullie hoopten. De dagelijkse sleur begint toe te slaan. Ook lichamelijk ontwikkelen zich wat ongewenste vetrolletjes. De vriendenkring is ook flink veranderd. Ieder gaat een beetje zijn of haar eigen weg. Natuurlijk komen er weer nieuwe vrienden bij. Vanuit school van de kinderen of via het werk.

 

Wat wil je bereiken?
Jullie ouders beginnen ook af en toe een beroep op je te doen. Bij de familiebedrijven wordt reeds nagedacht over de bedrijfsopvolging. Hoe moet je dat vormgeven? Wil je dat eigenlijk wel?
Kortom na 15 jaar samen is er best veel veranderd en kom je op een punt om belangrijke besluiten te nemen voor jullie beider toekomst.

Dat begint met de zaken eens realistisch op een rij te zetten. Vervolgens je af te vragen wat je verder nog bereiken wilt in je leven. Wat moet er dan nu gebeuren om het mogelijk te maken? Hoe ga je samen verder bouwen aan een mooie toekomst?

 

Samen afstand nemen.
Voor het beantwoorden van al deze vragen hebben wij de ideale omgeving gecreëerd. Je gaat samen naar het karakteristieke Puerto de la Cruz in het noorden van het Canarische eiland Tenerife. Daar bieden wij de gelegenheid om al jullie vragen te beantwoorden in een ontspannen omgeving onder deskundige begeleiding.
Doel is jullie toekomst weer met vertrouwen tegemoet te zien.

 

Het leven begint bij 40.

Een veelgebruikte uitdrukking, maar hoe doe je dat? En hoe ziet dat leven er dan uit.
Bij mensen met kinderen ontstaat wat meer vrijheid, omdat de kinderen zelfstandiger worden. Zij gaan studeren of beginnen met hun eerste baan. Maar het is ook de periode, waarbij juist die ouder wordende kinderen voor de nodige problemen zorgen. Verkeerde vrienden, uitproberen van drank en drugs. Veel ouders worstelen hiermee. Ook de relatie wordt flink op de proef gesteld. Het is ook de periode met veel echtscheidingen, waarbij vaak achteraf twijfels ontstaan.

 

Wat ben je geworden?
Ook op het werk ontstaan er twijfels. Passen de baan en ik nog wel bij elkaar? Zit ik soms op een te hoge of te lage positie? Of wordt het tijd om het roer om te gooien. Ben ik iets geworden wat ik helemaal niet wilde.
Vanaf veertig ontstaan er ook van die kleine lichamelijke ongemakken. Een leesbril of een lastige knie. Je vraagt je af hoe je lekker fit oud kunt worden.
Sociaal ontdek je, dat je vriendenkring in de loop der jaren flink is veranderd. Heb je dit wel voldoende bewust meegemaakt of overkomt het je een beetje?
Je ouders doen vaker een beroep op je. Dat kan ook als een belemmering voelen om je eigen dromen te realiseren.

 

Beginnen...
Samengevat begint jouw leven dus bij veertig, maar is het nog best lastig om dat leven invulling te geven.
Onze tip is om eens even letterlijk en figuurlijk afstand te nemen om zaken op een rij te zetten.
Wij bieden een geheel verzorgde reis naar het prachtige Puerto de la Cruz in het groene noorden van het Canarische Eiland Tenerife.
Onder deskundige begeleiding nadenken over jouw en jullie toekomst en gelijktijdig ontspannen en energie opdoen.

0