De energie van Tenerife

 Het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Door de gunstige ligging ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Het van oorsprong vulkanische gebied kent een zeer gevarieerd microklimaat met het droge zuiden en het groene, vruchtbare noorden. Gelegen in de blauwe Atlantische Oceaan met heldere luchten en veel zon. Wat opvalt is de aanwezige positieve energie, waarschijnlijk als gevolg van de vulkanische oorsprong. Economisch is het eiland afhankelijk van toerisme, bananenteelt, wijnbouw en andere gewassen zoals aardappelen.

Puerto de la Cruz

Gelegen in het groene noorden van het eiland. Het toerisme is hier ooit begonnen en heeft zich later verplaatst naar het droge zuiden. Een sfeervolle havenplaats met vriendelijke mensen en een karakteristiek centrum.

Natuur

 Kenmerkend voor Tenerife is de geweldige natuur. Letterlijk hoogtepunt is de vulkaan El Teide, gelegen in het nationale park. De El Teide is met 3.718 meter de hoogste berg van Spanje. In het park zijn prachtige wandelroutes. Veelal loopt men daar boven de wolken, hetgeen op zich al een mooie ervaring is..

Rust

Het eiland en haar bewoners stralen een bepaalde rust uit. Niet dat het stil of saai is. Integendeel, de woeste natuur en altijd beweeglijke Tenerifianen zorgen voor de nodige energie. Alleen de stress, zoals wij die steeds meer kennen ontbreekt.

Cultuur

De inwoners zijn heel gastvrije mensen. Veelal katholiek met als gevolg veel feesten gerelateerd aan heiligen. Zo kent La Oratava bijvoorbeeld de Corpus feesten, waarbij het hele dorp versierd wordt met prachtige bloemtapijten. Maar ook het carnaval van Santa Cruz is wereldberoemd. Gastronomisch laten we u kennismaken met verschillende Canarische gerechten zoals Papas met Mojosaus, maar ook het plaatselijke fruit is heerlijk vers net als de vis.

Activiteiten

Het eiland biedt diverse mogelijkheden voor activiteiten en excursies. Dat kan variëren van sportief, musea, fiestas, natuurgebieden tot wetenschappelijk.